Gözatma geçmişim (Son 10 ürün)

Fiyat bulmanın en kolay yolu

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz İncelemesi ve Fiyatı

Fiyateks İnceleme ve Araştırma Ekibi 18.09.2022 Yorum (0)
Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz İncelemesi ve Fiyatı

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz İncelemesi

Geniş aileler ve kalabalık için en iyi hava fritözleri arasında yer alıyor.

Airfryer denilince akla ilk gelen marka Philips oluyor. Xiaomi ve Philips tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu alanda en çok satanlar arasında yer alıyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim; iki cihazında kaliteli olduğunu birini seçmenizin sizi keşke diğerini alsaydım dedirteceğini sanmıyorum. Bu cihazlar elbette sadece patates kızartması pişirmiyor ancak reklamlarda ve insanlar patates kızartması örneğini çok sık kullandığı için akıllarda yanlış kalmış olabilir.

Philips XXL Airfryer (HD9650/90) En ucuz fiyatı bul
Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3,5 L Fritöz En ucuz fiyatı bul

Kısaca hava fritözleri nasıl çalışır?

Hava fritözleri, çoğunda cihazın üst kısmında bulunan bir ısı kaynağı kullanır ve fanları sayesinde sıcak havayı pişirme haznesinin içinde dolaştırarak çalışır. Geleneksel fırınlara göre pişirme kabının boyutları bu yüzden oldukça küçüktür. Bu sebeple alırken en önemli kriterlerinizden birinin pişirme kapasitesi olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Olumlu açıdan bakacak olursak az yer kaplarlar :) En çok satılan airfryer modellerinin XXL olduğunu unutmayın.

Kısaca hava fritözleri nasıl çalışır?

Çok daha hızlı pişirme yeteneğine sahip bu "havalı cihazlar" geleneksel yağlı fritözlerin ve fırınları yerini yavaş yavaş alıyor diyebiliriz. En azından tam boy fırınların bazılarında artık airfrayer özelliği ekli gelmektedir. Yemeğinizi hızlı pişirdiğinden, yakma ihtimaline karşı cihazla beraberinde gelen tarif/kullanım kılavuzunu el altında bulundurmakta fayda görüyoruz. Zaten cihazı keşfetmeye başlayınca doğaçlama yapacağınızdan kuşkumuz yok.

Bu ürünün en büyük rakibi olan Xiaomi Mi Smart Air Fryer İnceleme başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Peki hava fritözleri "sağlıklı" mı?

Havada kızartma biçimi, derin yağda kızartma ve tavada kızartmaya göre önemli ölçüde daha az yağ kullanır. Bu sebeple aynı yiyeceğin daha az yağlı bir alternatifini sunabilir. Bunu buharda pişmiş veya haşlanmış patates gibi düşünmeyin, sadece daha az yağda pişmiş ama yine de çıtır çıtır bir patates kızartması yapılabilirler. Şunu da unutmamak gerek her cihazda olduğu gibi hava fritözlerinde de "sizin içlerinde pişirmeyi seçtiğiniz yiyecekler kadar sağlıklıdır". Doymuş ve trans yağları sihirli bir şekilde yemeklerinizden çıkaramazlar ancak daha az yağ kullanarak pişirmenize olanak tanırlar.

Kullanımı ve temizlemesi bu kadar kolay olan bir "fırın", belki sizi alt bölmede kızarttığınız yiyeceğe ek olarak, üst bölmede sağlıklı sebzeler kızartmaya itebilir.

Bu yazımızda Philips yağsız fritöz modellerini inceleyeceğiz. Kapasite ve özelliklerine göre birden fazla model bulunuyor. Hadi başlayalım.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz Kapasite

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Philips'in en çok satan ve en büyük olan hava fritözlerinden biridir. Siyah renkli bu cihazın ev kullanımı açısından havada kızartma ürün yelpazesinin birinci sınıfında yer alması gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca Hepsiburada'da en çok yoruma sahip ve soru sorulmuş Philips Air Frayer modeli budur. Philips ürünlerinin doğru model numaralarını akıllarda tutmak zordur ve aynı cihazlar farklı ülkelerde farklı isimlerle satışa çıkarılabiliyor. Bu modelin tam adı Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz'dür. Benzer isimde başka modeller de var. Ancak en belirgin fark genelde pişirme kapasiteleri oluyor.

Hazne kapasitesi 7.3 lt olan ürünün sepetinde toplam 1,4 kg yiyeceği pişirebiliyor. Pişirdiğiniz yemeğin türüne göre değişse de bu kabaca yaklaşık altı kişiye yetecek kadar diyebiliriz.

Bu cihazın fırından bariz bir şekilde çok daha hızlı pişirdiği kesin.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz haznesi nasıldır?

2225 watt'lık gücü sayesinde 40°C ila 200°C derece aralığında pişirme aralığı sunabiliyor. Eşit kızartması için sepetinde yer alan yemeğin içinde ve çevresinde sıcak havayı hızla dolaştırır. Philips TurboStar adını verdiği teknolojisini kullanarak çalışmaktadır ve sonuçlar kendi denemelerimde gayet memnun edici görünüyor. Kullanırken dikkat çeken olumsuz bir durum ise, kutuyla beraber ızgara, şiş, sepet için ayırma platformu gibi aksesuarların yer almaması (fiyatına rağmen) oldu.

ARTILARIEKSİLERİ
  • Geniş hazne (bütün tavuk sığıyor)
  • Hızlı ve çok iyi kızartma özellikleri
  • Ön ısıtma gerekmez
  • Gövdesi hariç bulaşık makinesinde yıkanabilir
  • Dijital arayüz
  • Renkli tarif kitabı + uygulaması
  • Aksesuarlar ayrı satılıyor
  • Büyük, yer kaplıyor
  • Ağır
  • Gürültülü
  • Yüksek fiyat

Programlar (Patates kızartmaları ve çıtır çıtır kanatlar sizleri bekliyor)

Philips Airfryer XXL'da programlar arasında dolaşmak çok basit ve hızlıdır. Dijital ekranıyla kullanışlı ve okunaklı işlevsel menüye sahiptir. Buz çözme, tavuk, biftek, balık ve kek gibi ayarları barındıran önceden tanımlı 5 pişirme modunda geliyor ve pek çok her şeyi pişirebiliyor. Bu ayarlar arasında donmuş patates kızartması programı, balık ve et gibi programlar da mevcuttur. Seçtiğiniz programa göre çevirme veya sallama zamanı gelince cihaz sizi uyaracaktır. Alıştıktan bir süre sonra daha farklı yiyecekleri manuel olarak pişirmek isteyebilirsiniz bunun için sıcaklık ve süre seçmenizi sağlayan manuel mod bulunmaktadır. Pişirme işlevi başladığında pişirmeyi takip ederek sıcaklık ayarlarını değiştirerek mükemmel sonuçlar elde etmek artık sizin elinizde.

Kontrol etmesi kolay ve çekilip çıkarılabilen pişirme haznesiyle ustalaşmak uzun sürmüyor.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz patates kızartması nasıl?

Bütün tavuğun sığabileceği büyüklükte pişirme sepetine sahiptir. Eğer daha küçük kapasiteli bir model arıyorsanız pişirmek istediğiniz şeyler bu şekilde büyükse pişirme sepetinin büyüklüğüne azami dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca 60 dakikaya kadar pişirme zamanlaması ve 30 dakikaya kadar ideal sıcaklıkta tutma özelliği de kullanışlıdır.

Philips Airfryer XXL ile birlikte gelen tarif kitabı ilk başlarda oldukça işinize yarayacak en azından benim tecrüben olmadığından benim için öyle. Bunu tipik bir kullanım kılavuzu olarak düşünmeyin ve mutlaka göz gezdirin :) Renkli fotoğraflarla 30'dan fazla tarifler anlatılıyor uygulamayı indirecek olursanız 350'den fazla tarif de orada bulunuyor.

TEMİZLİK

Yapışmaz malzemeden imal edilen pişirme haznesi gövdeden ayrılarak diğer pişirme aparatları gibi bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Bu gövdenin temiz kalacağı anlamına gelmiyor elbette. Kapak çektiğinizde dışarıya doğru epey açıldığından düz ve sağlam bir zeminde kullanmanızı öneririz. Küçük bir ayrıntı; saklamak veya kaldırıp bir yere koymak istediğiniz zaman kablo saklama yuvasını kullanabilirsiniz.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz kutu içeriği

BOYUTLAR

433 x 321 x 315  mm (uzunluk X genişlik X yükseklik) ebatlarındaki cihaz 7,99 kg ağırlığındadır.

Philips yağsız fritöz çalışırken sessizdir ancak boyutundan dolayı almadan önce mutfağınızda yeriniz olduğundan emin olmanızda fayda var. Bir tam boy fırın değil ama küçük de değil. Şunu da belirtmekte fayda var gövdenin arka kısmından sıcak hava çıkar ve dağılması için uygun bir yere ihtiyacınız vardır.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz boyutlar

Elbette daha kompakt modeller de bulunuyor ve bunlarla birden fazla kez pişirme yapmanız mümkündür ancak bunu istemediğinizi varsayıyorum. Eğer ihtiyacınız daha fazla pişirme alanı ise Philips Airfryer XXL veya diğer markaların XXL modelleri arasından seçim yapmanızda fayda var.

Aile boyu yemekleri verimli bir şekilde pişirmekten kolayca temizlemeye kadar, Philips'in bu XXL boyutlu yağsız fritözü piyasadaki en iyiler arasında yer almasına rağmen etiket fiyatı biraz düşündürüyor. Küçük mutfak sahipleri için almadan önce iki defa düşünmeleri gerek yine de fırın kadar yeriniz yoksa bu tercih sebebi olabilir. Bütçe ayırmak istiyorsanız, en iyi ve en büyük modellerden birine sahip olmak istiyorsanız sizin için uygun olduğunu söyleyebilirim.

Daha uygun fiyatlı ve kaliteli alternatifleri var mı?

Philips Airfryer XXL hava fritözü size cazip gelmiyorsa aşağıdaki alternatiflere bakmanızı öneririz:

 

 

1
0
0
1
0
0
yazar
tarafından paylaşıldı
Fiyateks İnceleme ve Araştırma Ekibi

İncelemeler, video incelemeler ve indirim haberleri.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz İncelemesi ve Fiyatı için yorumlar (0)

Yorumunuz/Düşünceniz

İsim ve e-posta alanı zorunlu değildir.